50 Joki- tai Täplärapua

5-6 L vettä

11/2-2 DL merisuolaa

5-8 sokeripalaa

iso nippu kruunutilliä

10L kattila

 

Pese ravut ja poista jos kuolleita joukossa.

Laita vesi tulelle ja anna kiehua. Lisää suola, sokeri ja puolet tillistä. Kun vesi kiehuu, lisää ravut nopeasti joukkoon ja laita kansi päälle.

Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, keitä 12-15 min. Ravut on kypsiä kun kuoren ja pyrstön väliin tulee rako.

Poista tilli kattilasta. Kaada ravut liemineen kuumana puhtaaseen esim. ämpäriin ja lisää loppu kruunutilli joukkoon. Jäähdytä ja syö ravut kylmänä.

Ravut on parhaimmillaan kun annat rapujen maustua kylmässä yön yli. Ravut säilyy kylmässä n. 2 vuorokautta.

Tarjoa lisänä esim. pilkottua tuoretta kotimaista tilliä, sitruunaa, paahtoleipää, majoneesia ja hienonnettua sipulia.

Rapuja on hyvä varata reilusti, itse syön helposti 15kpl kerrallaan.

 

Vinkki! Voit keittää ravut valmiiksi ja pakastaa ne. Jäädytä ravut omassa liemessä.

 

Juomasuositus: Chablis, Gewurztraminer, Chardonnay tai Riesling, hyvää Vodkaa jääkylminä snapseina.