Tämä herkullinen ja yksinkertainen etanaresepti valmistetaan kasarissa, et tarvitse etanapannua tai muita erikoisvälineitä.

Valmistus on todella helppoa perus kotikokillekkin.

2-4 annosta

 

24 kpl Helix Pomatia etanaa (nimi lukee pakkauksen tuotesisällössä)

2,5 dl kermaa

75 g sinihomejuustoa, esim. Saint Agur tai Castello Black (pitää olla rasvaista tai juusto ei sula tasaisesti)

1 rkl silputtua persiljaa

mustapippuria ja suolaa myllystä

 

Keitä kermaa ja sinihomejuustoa kattilassa hetki. Lisää etanat, persilja ja mausteet. Keitä sen aikaa että kastike sakenee, max. 3min. ettei etanat sitkisty. Etanat on valmiiksi keitettyjä eli pikainen kuumennus riittää.

Normaalisti ravintolassa tarjottava annoskoko on 6 tai 12 kpl etanoita / ruokailija.

Tarjoa heti kuumana hyvän leivän kera.

 

Helix Pomatia lajike (Viinimäkikotilo, Burgundin etana) ei sitkisty niin helpoilla kuin huonommat lajikkeet. Achatina Fulica lajiketta ei saa Ranskassa myydä etana nimellä koska kuuluu akaattikotiloihin ja ei ole Helix suvun etana. Achatina on Suomessa melko yleisesti tölkeissä myytävä lajike, itse sitä en suosi. Etanoita myydään myös pakasteena jotka usein laadukkaita.

Tässä muutama laadukas etana lajike:

- Helix Pomatia

- Helix Lucorum

- Helix Aspersa Muller, petits gris

 

Juomasuositus: valmistustavan mukaan, tähän reseptiin esim. Bourgognen punaviinit. Yleisesti tarjottavalle valkosipuli-yrttietanoille sopii mainiosti kuiva valkoviini esim. hedelmäinen Chardonnay.